Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна подгревна свещ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна подгревна свещ?

Имам изгоряла подгревна свещ и днеска се опитах да я сменя. Видях ги каде са но е много тясно и едвам бръквам до тях. Някой ако може да ме опъти по какъв начин се свалят и ако има начин да разбера коя от свещите е изгорялата.
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 01' ex
    SAAB 9-3 SS 1.9TiD
    sigpic

Сваляш и тестваш на акумулатора една по една свещите. Внимавай много, когато ги развиваш, да не превъртиш резбата или по-лошото - да скъсаш свещта.
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Моята я карам с изгорели,хем е половин ден работа,хем ако се скъса става
      Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
        Сваляш и тестваш на акумулатора една по една свещите. Внимавай много, когато ги развиваш, да не превъртиш резбата или по-лошото - да скъсаш свещта.
        А има ли някакъв трик как по-лесно да се свалят, понеже е много тясно и ако не се лъжа до крайните неможе да се стигне.
        Alfa Romeo 146 1.9 JTD 01' ex
        SAAB 9-3 SS 1.9TiD
        sigpic

Comment

Трик има,но по-добре я закарай в сервиз.Хем си спестяваш известно разглабяне и риск.Хем ще ти е по-бързо,пък и 20 лв къде не си ги дал.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Grizoo Покажи съобщение
            А има ли някакъв трик как по-лесно да се свалят, понеже е много тясно и ако не се лъжа до крайните неможе да се стигне.
            myato то го каза вече - сервиз му е майката . Аз също не съм ги свалял сам моите, а само гледах.
            _______
            146 JTD - ex

Comment

Лошото е че и в сервиз няма гаранция ,че няма да се скъсат.

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                Лошото е че и в сервиз няма гаранция ,че няма да се скъсат.
                Няма гаранция,че няма да скъсат свещ,но ако го направят,оправянето е за тяхна сметка.Поне в нормалните сервизи.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Няма гаранция,че няма да скъсат свещ,но ако го направят,оправянето е за тяхна сметка.Поне в нормалните сервизи.
                  Мислиш ли? , те защо да са виновни ,че е спекла свеща,че не си я сменил на време и т.н.,не съм чул досега някой да поема такъв ремонт за своя сметка.Дори май доста от сервизите отказват смяна на свещи.
                  Имаше подобни теми тук във форума.
                  Ако ми посочиш такъв "нормален" сервиз ,съм готов веднага да си сменя свещите

Comment

Какво ще рече навреме?Свещта се сменя като спре да работи.Дори и да е на малко километри,няма гаранция,че ще се отвърти лесно.Който се наема да извърши процедурата,отлично го знае и трябва да е готов да си поеме риска.Ако се съгласяваш на всичко и дигаш рамена,много ясно,че ще се правят на отвеяни.Ако беше в Плевен,щях да те заведа при точните хора.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                      Какво ще рече навреме?Свещта се сменя като спре да работи.Дори и да е на малко километри,няма гаранция,че ще се отвърти лесно.Който се наема да извърши процедурата,отлично го знае и трябва да е готов да си поеме риска.Ако се съгласяваш на всичко и дигаш рамена,много ясно,че ще се правят на отвеяни.Ако беше в Плевен,щях да те заведа при точните хора.
                      Под "навреме" имам предвид скоро след като изгори,а не да караме 20 к с изгоряла свещ,защото раздува още повече.
                      Може и до Плевен да се принудя да дойда

Comment

Под "навреме" имам предвид скоро след като изгори,а не да караме 20 к с изгоряла свещ,защото раздува още повече.
                        Именно!
                        _______
                        146 JTD - ex

Comment

Само трябва да ме уведомиш предварително,щото са доста натоварени.

Comment

Ето колега в случай че решиш сам да се справиш 1 към 1 е.
                            http://storage.fiat-bg.org/Books/Bra...Glow_Plugs.pdf
                            146 JTD-2000г.
                            Punto 1.2

Comment

А в сервиз как ще разберат, че не е изгоряла предишния ден примерно? Казваш вчера светна лампата и днес идвам да я оправа... При положение че в сервиз се извършват ремонтни действия би трябвало майстора ако направи грешка, тя да се отсрани за сметка на сервиза (или майстора) поне така разсъждавам аз, защото иначе няма да има сервизи и секи тъпчо (като мен) ще чете и ще си поправя сам автомобила. Ако ме питате мен по добре аз да си пре*ба нещо отколко някой непознат. Имам повече доверие на себе си отколкото на майстора... Дано да сте ме разбрали, че не съм много по обясненията

ПС: Това си е мое лично мнение и не искам да засегна никой, но ако съм го сторил, моля да бъда извинен !
                              Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                              Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                              Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Working...
                              X